Facebook detine 41% din traficul platformelor de social Media [STATS]

Facebook si YouTube sunt rivali directi si se afla in fruntea prefreintelor in ce priveste platformele de social web, conform datelor furnizate de comScore.

Traficul crescut din perioada 2009, inceputul lui 2010 a fost in principal directionat catre  Facebook si YouTube( ) . Twitter( ) a beneficiat de o atentie crescuta ajutand multe companii sa-si creasca numarul de vizitatori pe siteul oficial de cinci ori pe parcursul unui singur an.

Daca ne uitam la graficul care prezinta numarul de vizitatori unici putem sa observam cu usurinta migrarea importanta de pe MySpace( ) catre Facebook. Inecpand cu martie 2010 traficul pe  Facebook reprezinta 41% din totalul traficului generat de cele mai populare platforme de networking social. MySpace s-a aflat pe locul 2 totalizand 24% din totalul traficului existent. Gmail( ) a atins 15%, iar Twitter doar 8%. Cu toate acestae pe parcursul aceleiasi perioade de timp in 2009, MySpace era leader cu 38% din  numarul total de vizite pe cand Facebook avea doar 33%.

 

In timp ce Gmail isi continua cresterea moderata dar anuala si continua, siteuri precum  LinkedIn( ) sau Twitter au avut cresteri exponentiale pe parcursul ultimelor 12 luni, iar traficul pe MySpace a stagnat. Facebook, a fost platforma cu cea mai importanta crestere in ce priveste volumul traficului. Graficul de mai jos ne arata foarte clar diferente de trafic pe aceiasi platforma intre 2009 si 2010.

comScore este un binecunoscut lider in cercetarea digitala; datele comScore pentru acest studiu se bazeaza pe un hibrid format din analiza siteuri si masurare de audienta de la useri din US (utilizare: acasa, la lucru, la scoala).

Care sunt siteurile tale de socializare preferate? Ai folosit vreunul pentru afacerea ta?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s