Twitter lanseaza numaratoarea pana la OAuthcalypse

 

In 9 saptamani, 3 zile si ceva ore , Twitter va inchide posibilitatea de autentificare pentru anumite aplicatii, lasand OAuth singura modalitatea de a te conecta la aplicatiile Twitter. Echipa Twitter API a lansat chiar si o numaratoare inversa pentru ceea ce ei au denumit “OAuthcalypse.”

In momentul de fata exista doua modalitati de a te conecta la aplicatii: autentificarea normala, unde introduci username si parola catre o terta parte si OAuth, care iti permite sa te conectezi la aplicatii fara sa oferi informatii despre contul tau. Din dorinta de a securiza Twitter si de a face aplicatia mai stabila si mai sigura pe data de 30 Iunie posibilitatea de autentificare normala va disparea. Aplicatiilor nu li se va mai permite sa ceara username si parola.

Twitter a anuntat vestea si a introdus si un ceas de numaratoare pe grupul Twitter API Google:

“you’re going to be hearing a lot from me over the next 9 weeks. our plan is to turn off basic authorization on the API by june 30, 2010 — developers will have to switch over to OAuth by that time. between now and then, there will be a *lot* of information coming along with tips on how to use OAuth Echo, xAuth, etc. we really want to make this transition as easy as we can for everybody.”

Evident ca noua regula va avea o exceptie: streaming API, care asigura aplicatiilor acces in timp real la anumite seturi de date Twitter.

Schimbarea de politica si lansarea OAuthcalypse ceasului de numaratoare sunt niste actiuni extrem de bine orchestrate de compania cu una dintre cele mai rapide cresteri: face ca intregul ecosystem Twitter sa fie mai sigur, lasand dezvoltatorilor aplicatiei timpul necesar pentru a face trecerea catre noua regula. 

Crezi ca este o miscare inteligenta a celor de la Twitter?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s