Cum sa dezactivezi Facebook Instant personalization

In urma cu ceva timp FB a adugat o suita de noi caractersitici ce permite unor websiteuri precum Pandora si Docs.com sa acceseze o parte dintre informatiile voastre personale si sa le utilizeze pentru a va peronaliza vizita pe siteurile lor. Pandora, de exemplu iti va recomanda anumite psoturi de radio care sunt centrate pe artistii carora le-ai dat Like in trecut pe FB.
De cele mai multe ori aceste informatii sunt inofensive si nu ar trebuie sa-ti bati capul cu ele sau sa te ingrijorezi, caci sunt utilizate pentru scopuri ok, dar daca vrei sa fii extrem de prevazator poti sa dezactivezi aceasta optiune pentru motive de confidentialitate – optiunea se numeste “Instant Personalization” si sa gaseste „adanc” in paginile de securitate si confidentialitate ale FB.
________________________________________
Renuntarea (dezactivarea) la anumite siteuri
________________________________________
Ai posibilitatea sa dezactivezi total Instant Personalization pe Facebook,sau poti opta pentru blocarea/ dezactivarea doar a anumitor siteuri. A doua posibilitatea este usoara; prima data cand ajungi pe un site care utilizeaza Instant Personalization, o sa apara un text in partea de sus a paginii care sa te anunte despre acest lucru lasandu-ti optiunea sa alegi sau nu acest servici.

________________________________________
Blocarea Instant Personalization Pentru Toate Siteurile
________________________________________
Aceasta optiune set on by default. Dar poti sa sapi adnac in setarile de confirdentialitate si sa o dezactivezi. Ca sa faci acest lucru acceseaza Contul meu, apoi setari de confidentialitate

Vei avea in fata o lista cu 5 pagini de setari de confidentialitate. Am vorbit intr-un post anteriro despre cum poti personaliza fiecare dintre aceste optiuni in stilul tau propriu. You’ll be presented with a list of five privacy settings pages. Optiunea despre care discutam acum se gaseste la: “Aplicatii si Websites.” Da click pe ea. Apoi da click pe schimbare setari.

Mai intai vei afla ce face Instant Personalization, si dupa aceste explicatii vei gasi o casuta in care poti active sau dezactiva aceasta optiune. Ea este pornita pentru orice profil by default. Daca dai click pe casuta vei dezactiva optiunea.

Si gata! Facebook nu va partaja informatiile tale personale cu alte siteuri prin Intsant personalization daca tu nu activezi din nou aceasat optiune.
________________________________________
Impiedica-ti prietenii sa partajeze informatii despre tine.
________________________________________
Ar trebui sa stii faptul ca uneori prietenii pot partaja infromatii despre tine prin profilurile lor cu websiteuri cu care sunt „in comunicare”. Acest lucru este foarte usor de modificat. Mergi din nou la „Aplicatii si Siteuri”, allege „Info accessible through friends” si click pe „schimbare setari”. Aici poti bifa acele infromatii despre tine care sunt accesibile prin profilurile prietenilor.


Daca nu bifezi nici macar o optiune aici nicio informatie despre tine nu va fi partajata. Este confortabil sa stii ca poti sa alegi ce informatii faci publice si ce nu 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s