Este Quora viitorul mare site de social media?

Ce este Quora?
Quora se autointituleaza o “ o colectie continua de intrebari si raspunsuri create, editate si organizate de toti cei care il folosesc. ” Ceea ce suna foarte bine pana gand te inregistrezi si vezi ,,,fluxul.
Adevarul este ca Quora este organizat mai degraba ca un cufar plin cu jucarii, pe care un grup de copii de 5 ani il folosesc in mod continuu, il schimba, il organizeaza dupa bunul lor plac
Dar nu-ti face griji, caci sper deosebire de cele mai multe camere de copii, Quora are un foarte bun system de cautare, si furnizeaza informatii foarte bune o data ce ai restrang cautarea la o intrebare.
Beneficiile Quora
In realitate, in ciuda sarcasmului meu, Quora are numeroase opotunitati absolute fantastice pentru un social media ninja
1. Quora este un loc minunat pentru a gasi idei de conitnut.
Nu stii despre ce sa scrii pe blog? Afla despre ce este interesat „publicul” tau, ce vor sa afle referitor la domeniul tau, si scrie despre acest lucru. Quora poate fi un instrument foarte bun de market research pentru bloggeri care vor sa se asigure ca fposteaza un continut relevant pentru cei acre ii citesc si nu sete doar o idée buna pentru ei.
2. Quora este un loc foarte bun unde sa gasesti experti.
Daca este „bogata” in ceva atunci Quora este bogata in experti. Orice intrebare are un „Best Answer” votat democratic si in consecinta…cel ami bun raspuns. Conectarea cu acesti oameni va va da acces la o tona de experti in orice domeniu va imaginati, ceea ce ne duce catre urmatorul beneficiu.
3. Quora asigura oportunitati extraordinare de networking.
Este greu sa fii necunsocut intr-un domeniu, dar networkingul cu unii dintre cei mai destepti si populari din „gasca” este un mod bun sa-ti cresti „vizibilitatea. Quoraiti da posibilitatea sa te conectezi cu experti—nu numai pe Quora, dar sin in reteaua sociala aleasa de expertul respective, in functie de cate dintre retelele sociale si-au adaugat la profil.
4. Gasesti opotunitati de joint venture pe Quora.
Beneficiul real al Quora nu are nimic de-a face cu intrebarile si raspunsurile. Adevarata putere este conectarea oamenilor foarte destepti sa faca business.
Dezavantajele Quora
1. Exista intrebari stupide!!
Profesorul tau de gimnaziu te-a mintit. Daca esti un profesionist sau un marketer care cauta rasounsuri la intrebari serioase despre un domeniu de care esti interesat, ei….vei gasi si multe intrebari ca cea de mai jos…….

Mai exista ceva ce pluteste pe apa dar decenta ma face sa nu-l exprim… Urmatoarea intrebare?
2. Stai, ai auzit de raspunsurile Linkedin?
Nu glumesc atunci cand spun ca nimic de la Quora nu „tipa” unicitate.
LinkedIn Answers este mai profesionist, este déjà legat de profilul tau de profesionist si exisat déjà 100 milioane utilizatori, iar simplul fapt ca permiti utilizatorilor sa voteze nu face dintr-o paltforma ceva nou!!
Poate o sa-mi schimb parerea…???:

Ei bine… nuuuu (vezi casuta galbena)
Exisat totusi o diferenta fata de Linkedin: la Quora, maturitatea si resposnabilitatea sunt optionale.
In Incheiere
Stiu ca sunt negativista, dar haide sa o spunem pe sleau. Exista deja un loc in care poti sa gasesti raspunsuri de la profesionisti. Se numeste Linkedin si este minunat. Aparent 100 milioane de oemani sunt de acord cu acest lucru.
In plus exista déjà un loc in care informatiile sunt organizate in asa fel incat sa usureze cautarea si informarea chiar si a unui elev. Se numeste Wikipedia, si are déjà o comunitatea importanta care trudeste sa tina informatiile la un nivel relevant si real. Daca mai adugam si faptul ca au déjà un system de votare prin care elimina informatiile nerelevante…..!!
Pur si simplu trebuie sa incetam sa mai creem platforme care sunt simplu …la fel ca platforma „x” dar cu trasatur a”y”. Nu merita timpul si efortul si nici nu vad utilitatea pentru cineva.
Singurlul lucru pe care il are Quora si face diferenta fata de platformele amintite anterior este egoul si „presiunea”. Da acum pot sa imi adaug numele si eventual afacerea la cunostintele pe acre le transmit lumii. Da acum pot sa spun clar ca eu sunt cea care am oferit cele mai multe informatii despre industria x, pe Twitter sip e orice alta paltforma sociala de unde s-a incercat scoaterea elementului „eu” in ultimii doi ani.
Si dupa asta pot sa-mi aduc toata comunitatea de pe Twitter sa voteze ca sa ma asigur ca rasounsurile mele sunt in top si cine stie poate chiar castig si Power of Grey Skull.
Quora este o versiune adolescentina a celor doua platforme mentionate mai sus. Cum era zicala? „cand eram copil vorbeam ca un copil….?”. Poate acum 10 ani as fi iubit Quora, dar sper ca industria de social media este sufficient de matura sa realizeze avem toate solutiile necesare pentru success si sa nu le abandoneze pentru ceva nou si stralucitor doar pentru ca este nou si stralucitor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s