5 schimbari Facebook si ce trebuie sa stiti despre ele

Este déjà realitate faptul ca Facebook a decis sa faca niste schimbari. O parte dintre acestea sunt déjà realitate (News Feed si noul Smart Lists) si altele vor apare cat de curand.
#1: Ticker-ul
Probabil cea mai controversata schimbare este adaugarea News Feed Ticker. O parte o iubesc, alta parte o urasc, cert este ca nu poti sa o ascunzi cu usurinta. Cu toate acestea exista ceva posibilitati

Acest News Feed Ticker arata toate comentariile, postarile, likeurile, prieteniile si evenimentele tuturor prietenilor tai, a paginilor si persoanelor la care esti abonat.
Tickerul contine postari si detalii despre activitati (cum ar fi comentariile prietenilor la diferite postari, RSVP la evenimente, etcdar acum aria cu „cele mai recente stiri” contine doar postari (care pot include updateuri de status, fotografii, linkuri si video) ale prietenilor, paginilor si noutati postate de aplicatii (de ex YouTube sau Networked Blogs).
Tickerul este un instrument in timp real si arata cine ce activitate are pe Facebook la un in clipa respective. Dand click pe sageata din coltul dreapta sus al unei postari poti avea un control mai bun asupra a ceea ce vezi de la o anumita persoana sau de la aplicatia ce a postat noutatea/stirea.

“Activity stories” reprezinta ceea ce apare in Ticker, prin urmare daca nu vrei sa vezi orice pas facut de o persoana, poti sa te dezabonezi de la activitatea persoanei respective. . Vei primi in continuare notificari cand persaona respective posteaza ceva in statusul ei. Poti de asemenea decide sa nu vezi postarid e la o anumita aplicatie (vezi exemple mai sus).
Partea interesanta a Tickerului este ca postarile anterioare ale prietenilor si paginilor au acum o viata mai lunga decat aveau inainte. Cand cineva comenteaza sau raspunde la un post anterior, istoricul comentariului respectiv apare in ticker si atunci poti sa dai click pe stire sis a vezi din nou intreaga discutie.

Postarile au o viata mai lunga datorita comentariilor de follow-up.
Un beneficiu al Tickerului este daca ai prietni care sunt de asemenea conectati si cu pagina ta de business, si atunci poti vedea daca au raspuns la postarile tale de pe acea pagina si poti raspunde in numele respectivei pagini direct din ticker. Dar acest lucru se poate intampla doar daca ti-ai setat de la setarile contului optiunea “Always Comment as your Page.” Gasiti aceste setari in pagina de editare selectand Setarile tale.

#2: Listele scurte
Listele scurte au fost si ele introduce. . Acestea ne ajuta sa urmarim cu usurinta postarile anumitor grupuri de persoane. Multi am descoperit insa ca aceste liste uneori sunt greu de realizat si mentinut atunci cand ne-am facut prieteni noi.

Noile liste se afla in partea stanga a paginii.
Facebook creaza automat cateva liste:
 Prieteni apropiati: Facebook in realitate nu alege prietenii tai apropiati (din fericire) ci iti face o lista de sugestii bazata pe persoanele cu care interactionezi cel mai frecvent. Atunci cand pui persoane in aceasta lista vei vedea toate updateurile lor.
 Cunostinte: Din nou, aceasta lisat nu este populate automat, dar daca adaugi persoane in aceasta lista veiu vedea mai putine dintre updateurile lor in News feedul tau.
 Munca (bazat pe lista ta de angajare): daca adaugi pe cineva la aceasta lista, el/ea va primi o notificare pentru a confoirma faptul ca este anagajat/a in locul respective. Facebook va adauga angajatorul la profilul persoanei. Prin urmare adauga in aceasta lista doar persoane care lucreaza in acelasi loc cu tine.
 Scoalal (atat liceu cat si universitate): Aceste liste se populeaza automat, insemnand ca oricare dintre prietenii tai de pe Facebook care si-a trecuta aceeasi scoala cu tine in profil va fi pus in aceasta lista. De asemenea aceasta lisat de updateaza automat pentru prietenii noi sau pentru cei care isi adauga aceasta infromatie mai tarziu la profilul lor.
 Familie: daca exista persoane care au indicat anterior ac sunt rude cu voi, atucni se vor afla in aceasta lista. Se va updata automat pentru cai care indica faptul ca sunt din familia voastra. Altfel trebuie sa adaugati manual memebrii in aceasta lista.
 Orasul tau (setata pentru o raza de 10-mile in jurul orasului): Aceasta este o alta lista care se actualizeaza automat pentru orice prieten de pe Facebook care si-a pus orasul in profil. Poti sa setezi raza acestie liste in asa fel incat sa include mai multe persoane.
Daca ai creat deja liste de prieteni ele sunt in continuare disponibile. Poate ca deja ati creat liste cu prieteni sau familie. In acest caz puteti sa fuzionati aceste listed and click pe lisat voastra si accesand Manage List in coltul din dreapta sus

Un lucru negativ cu listele este faptul ca nu poti sa le stergi, poti dora sa le ascunzi. Daca dai click pe creionul de langa liste poti sa le ascunzi sau sa le adaugi la favorite

#3: Actualizarea starii
The News Feedul s-a schimbat. Nu mai exisat stiri de top si stirile cele mai recente pentru a putea allege intre ele. Acum avem stirile cele mai importante si stiri recente. Stirile cele mai importante sunt acele lucruri pe care Facebook considera ca ar fi de interes pentru tine bazat pe ultimele tale intrecatiuni. Cele mai recente stiri sunt afisate in mod cronologic.
Daca verificati Facebook frecvent nu veti avea atatea stiri importante deoarece totul se va regasi in aria de stiri recente.
Asa cum am spus deja numia posatrile de genul actualizare status, fotografii, video, check-in si postari de la aplicatii precum Networked Blogs apar in aceste News Feed.
O alta schimbare este data de pozele care au dimensiuni mai mari.
#4: Butonul de abonare
Butonul de abonare iti permite sa-ti faci profilul mai public. Poti sa permiti abonari la profilul tau public. S-ar putea sa nu fi sigur ca vrei sa te imprietenseti cu anumite persoane si nici nu esti decis pentru o pagina de business. Astfel butonul de abonare este perfect pentru o persoana mai publica care doreste o conexiune mai mare cu persaonele care ii ajung pe pagina..
Pentru a permite abonari mergeti la http://www.facebook.com/about/subscribe.Editati setarile de abonare si fiti siguri ca folositi butonul de dropdown menu de langa postari cand faceti actualizare la statusul vostru pentru a controla cine va vede postarile.

Diferente intre butonulde abonare si pagina de Facebook.
#5: Cronologia
Profilul personal al paginii este acum denumit cronologie. Facebook il descrie ca “toate povestile tale, toate aplicatiile, a noua modalitate de a exprima personalitatea ta”

Noua cronologie.
Iti poti actualize starea direct de aici si prietenii tai pot in continuare sa scrie pe peretele tau.

Un lucru foarte bun legat de crnologie este posibilitatea de a te intaorce in timp. Dati click pe jurnal de acivitati sau pe datele din partea dreapta si puteti sa redescoperiti ce faceati la un anumit moment in timp
Pe cronologie aveti optiunea sa ascundeti povestiri sa gazduiti povestiri sau sa schimbtai setarile de confidentialitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s