4 Aplicatii Pentru Crearea de Content Vizual

Da, recunosc, am mai spus, iubesc Facebookul, nu neaparat ca si utilizator privat ci pentru posibilitatile incredibile de a promova o afacere cu bani putini, tintit si fara nevoia unor agentii specializate. Daca esti CocaCola sau Nike (pagina care este printre preferatele mele) este usor sa fii prezent pe Facebook. AI in spate o armata de marketeri supraspecializati, oameni de PR, agentii de media, copyrighteri, etc.

Dar nu este imposibil nici ptr cei care sunt si CEO si marketer si agentie media. Exista cateva aplicatii free pe net, care te ajuta sa creezi un aspect  profesionist postarilor tale: imagine, poti crea filme, etc

#1: Creati Imagini Profesioniste cu Canva

canva_2

Canva este o aplicatie de genul DIY, gratuita (in mare parte) care ofera o multitudine de templateuri pentru prezentari, business cards, postere, invitatii, photo streem, grafice pentru blog, postari FB, cover photo FB, etc. Majoritatea templateurilor si imaginilor sunt free, dar exista si cateva pe care trebuie sa le cumparati, insa majoritatea nu costa mai mult de 1$.

In afara de o multitudine de imagini Canva ofera si filtre, fonturi, texte si evident posibilitatea sa va incarcati propriile imagine. Astfel veti putea crea imagini customizate, cu aspect profesionist in cateva minute sau pur si simplu sa faceti un colaj de fotografii.

In plus Canva mai are un beneficiu: pueti colabora cu alti useri daca vreti sa share sau sa editati imaginile impreuna cu alti useri, puteti decide daca noile voastre creatii sunt publice sau private. O sa va placa cu siguranta aceasat aplicatie pentru felul in care se vor schimba postarile voastre.

#2. Schimbati-va Imaginile din Bune in Incredibile

Se spune ca o imagine face mai mult decat o mie de vorbe, dar de multe ori este greu sa gasesti/ creezi imaginea potrivita.

picmonkey_2

PicMonkey‘ este o aplicatie cu un modul gratuit si un modul platit. Modulul gratuit are o mare varietate de templateuri, efecte speciale, fonturi din care puteti alege. Cu un click puteti redimensiona, decupa, adauga text oricarei imagini. Modulul platit asigura functionalitati extinse care va permit acces la mai multe carde si efecte photo.

Una dintre functionalitatile excelente pe care le are aceasta aplicatie este ca puteti utiliza orice font din calculatorul vostru.

Atat Canva cat si PicMonkey au toturiale extinse si bloguri excelente care sa va ajute la inceput. Ambele platforme isi imbunatatesc functionalitatile in mod continuu, prin urmare catigatorul este utilizatorul care trebuie sa creeze zilnic continut vizual original – noi 🙂

#3. Editati Fotografiile cu Paint.Net

De multe ori punem sub semnul intrebarii o anumita imagine considerand ca a fost editata in Photoshop; dar uneori o astfel de aplicatie poate fi extrem de utila

paintnet

Daca va doriti ceva functionalitati de Photoshop…se poate si gratuit cu Paint.NET

Paint.NET este din pacate o aplicatie care se descarca direct pe computer si nu exista tutoriale, asa ca pentru detalii trebuie sa intrati pe forumuri. Altfel aplicatia ofera cam toate functionalitatile Photoshop, permite layers, are capacitati nelimitate de undo, asigura functionalitati specifice pentru fotografii, inclusv indepartare ochi rosii. Puteti de asemenea sa desenati forme, sa adaugati text sau se recolorati o imagine.

#4. Utilizatii Imagini Fara Copyright

Unsplash este o arhiva gratuita de fotografii care se mandreste cu faptuș ca ofera “do-whatever-you-want, hi-res images.” Conform cu informatiile oferite de site, imaginile nu au copyright prin urmare sunteti liberi sa le utilizati.

unsplash

New Old Stock va pune la dispozitie “imagini vintage din arhive publice”si asigura ca nu exista restrictii de copyright ptr ele.

newoldstock

Ca si la Unsplash, din pacate, nu puteti sa filtrati imaginile dupa tema, topic sau orice alta categorie. Cu toate acestea New Old Stock va pune la dispozitie niste imagini vintage absolut spectaculoase.

Concluzii: cu cateva aplicatii simple puteti crea o identitate vizuala ptr businessul vostru, continut vizual incredibil si un look profesionist ptr postari fara costuri suplimentare.

Enjoy 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s