7 Aplicatii de Mobil Must Have la Orice Conferinta

Apoi am trecut la caratul laptopurilor la conferinte.

Duse sunt si zilele acelea:). Acum avem iPad si mobile si…o multitudine de aplicatii prin care putem sa captam si sa transmitem live de la orice conferinta.

WELOCME TO THE MOBILE ERA 🙂 

7 aplicatii must have pentru orice conferinta

#1: Evernote

Indiferent cat de tehnica este conferinta la care participati sau cat de incepatori sunteti voi in domeniu, activitatea numarul 1 a participantilor este sa ia notite. Dar cum spuneam duse sunt zilele hartiei si a pixurilor.

Aplicatia mea favorita cand e vorba de luat notite este Evernote.

evernote for content

Este gratuit sa va faceti cont pe Evernote si apoi puteti sa accesati aplicatia de pe laptop, tableta sau smartphone.

Evernote va permite sa creati diferite „carnete” sau sa pastrati notitele individual. In acest fel puteti crea un carnet pentru intreaga conferinta si „carnete” individuale pentru fiecare prezentare. In afara de notite puteti include fotografii ale speakerilor sau slideuri, audio, taguri, URL.

#2: Twitter

Twitter este o aplicatie utilizata foarte mult la conferinte indiferent ca sunt de media, marketing sau thenologie. Cele mai multe conferinte promoveaza propriul hashtag, in asa fel incat conversatia sa poate fi urmarita de cat mai multi indiferent ca sunt fizic prezenti la conferinta sau nu.

twitter hashtag

Un alt avantaj al Twitter este ca nu ai nevoie decat de smartphone. Este destul de dificil sa iei notite pe telefon dar daca auditoriul este plin de persoane care distribuie continutul pe Twitter, tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti hashtagul si sa retweet.

#3: Foursquare

Pentru conferintele mari Foursquare este un must. Cand sunt multe sali si multe pavilioane, iar colegii vostri sunt impartitit in diverse parti, Foursquare va arata rapid unde se gasesc acestia.

foursquare

De asemenea cum multe conferinte se desfasoara pe parcursul mai multor zile, exista intalniri oficiale si neoficiale, dupa partea stiinrifica. Foursquare va ajuta sa hotarati repede unde are loc cel mai bun networking :).

#4: fullcontact card reader—TRAnsforma cartile de vizita in contacte

Unul dintre cele mai mari avantaje cand participati live la o conferinta este networkingul. Cu cat mai multi oameni cunoasteti, cu atat mai multe carti de vizita strangeti, asa ca atunci cand ajungeti acasa aveti un mic turn de carti de vizita pe care trebuie cumva sa le stocati in telefon.

Full ContactCard Reader  scaneaza rapid cartile de vizita si stocheza contactele in iPhone, Google Contacts si alte 250 de aplicatii.

fullcontact card reader

#5: Camera App

Exista nenumarate beneficii ce deriva din documentarea conferintelor prin fotografii. In realitate fotografiile sunt modalitatea cea mai simpla si mai rapida de a crea continut pentru retelele de social media.

Puteti sa luati imagini de la cele mai importante slideuri dintr-o prezentare, detalii despre participanti, standuri, sa taguiti participanti, sa distributi pozele pe Twitter, Path sau Flickr, Facebook. Cea mai potrivita aplicatie pentru acest lucru mi se pare Instagram.

instagram

#6: Facebook

Chair daca Fcebook nu e o aplicatie potrivita pentru conferinte (nu ofera deocamdata interactiune live) este foarte buna pentru follow up cu persoanele cu care v-ati conectat la respectivul eveniment.

Este varianta perfecta pentru a tine legatura cu contactele noi, sa comentati pe pagina de FB a evenimentului, etc. De asemenea cu functia Search puteti gasi alte persoane care au dat like la conferinta sau au participat doar online.

facebook graph search

#7: SEENIT

Aceasta aplicatie va permite sa transformati un eveniment intr-un film. Este de ajutor sa fiti mai multi participanti si este de foarte mare impact daca vreti sa creati engagement la un astfel de eveniment.

seenit

 

Voi ce alte aplicatii utile la conferinte ati mai utilizat? 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s