Cum Sa Verificati Securitatea Contului de Linkedin

Securitatea contului de Facebook sau a celui de Twitter au fost indelung dezbatute si sustinute, informatiile despre conturi false pe FB, sau alte platforme sociale au ajuns frecvent in atentia noastra.

Din pacate acelasi lucru se intampla mai recent si pe Linkedin unde se gasesc conturi false. V-ati revizuit de curand setarile de securitate ale contului de Linkedin?

Chiar daca Linkedin este extrem de valoros pentru a va construi prezenta profesionala, este important sa fiti constienti de securitatea individuala a contului cand utilizati aceasta retea.

cum sa verificati securitatea contului de linkedin

Este esential sa faceti un management corect al setarilor de privacy and security ale contukui de Linkedin dar contul sa ramana vizibil in retea. Din start Linkedin share anumite lucruir pe care poate vreti sa le tineti private si mentine in modul privat anumite informatii acre poate doriti sa fie publice. Dati click pe meniul ce apare sub poza voastra de profil, in dreapta ecranului si click pe  Manage in dreptul  Privacy & Settings.

LinkedIn are vreo 40 de setari de securiatate, cateva cu impact mai mare asupra profilului vostru.

#1: Decideti daca vreti sa faceti publice mentionarile de stiri

Aceasta caracateristica a Linkedin Mentioned in the News gaseste in mod automat si distribuie cu reteaua voastra noutati/stiri in care ati fost mentionat. Alegerea standard este sa share aceste mentionari in stiri. daca vreti sa cshimbati insa: Privacy Controls-  click Turn On/Off Your News Mention Broadcasts- uncheck Yes! Let Them Know

Lkd save news

Mentionarea in caruselul de stiri este o caractersitica foarte importanat pentru aceea care isi doresc o prezenta activa/pozitiva online. Daca insa sunteti in mijlocul unui proiect care a re de-a face cu managementul unei crize de reputatie si va asteptati ca mediul online si social media sa aiba un boom in acest sens…mai bine stati ascunsi.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu puteti decide ce anume se distribuie sau nu cu  Mentioned in the News on. Singura voastra optiune este sa fiti on sau…off.

#2: Turn Off share editari profil

Aceasta setare de privacy are mai putin de-a face cu securitatea contului si mai mult cu felul in care contactele voastre va percep si va vad activitatea. Nu cred ca este necesar sa alertati toata reteaua vostra de contacte de cate ori faceti modificari minore la profil, prin urmare recomandarea ar fi sa turn off profile edits

Click Choose Whether or Not to Share Your Profile Edits– uncheck 

lkd activity broadcast

Acelasi lucru puteti sa-l faceti de pe pagina principala a profilului – sub Notify Your Network?.

lkd notify your network

Puteti sa reveniti la setare si sa o activati atunci cand ati terminat de editat profilul si aveti noutati importante de impartasiti cu reteaua voastra (o noua slujba, un nou cont de client, un curs interesant la care participati, etc)

#3: cine poate vedea activitatea voastra

Inainte feedul de la Linkedin era de fapt constituit din updateurile fiecarui profil. acum se refera doar la anumite actiuni cum ar fi fllow un influencer, v-ati alaturat unui grup, etc.

Feedul voastru este accesibil tutoror by default, dar puteti sa-l faceti privat mai ales daca sunteti in curs de editare profil si nu vreti sa aglomerati feedul celor cu care sunteti conectati- click optiunea Only You 

lkd activity feed

Nu uitati ca updateurile facute publice sunt vizibile tuturor, indiferent de setarea aleasa ptr activity feed.

#4: Selectati ce este vizibil din profil

In cele mai multe aczuri doriti ac alet persoane sa vada ca le-ati vizualizat profilul. va ajuta sa le ramaneti in minte si creste factorul know-like-trust . Dar, ar putea fi momente in care doriti sa fiti anonimi, cum ar fi research pe linkedin, .

Click Select What Others See When You’ve Viewed Their Profile si aici decideti asupra unei optiuni.

lkd privacy watch

Exista evident avantaje si dezavantaje cand alegeti oricare dintre variante. Cand alegeti sa vizualizati alte profile in mod anonim, daca nu aveti varianta premium nu veti putea vedea cine v-a vizualizat profilul. imdeiat ce decidetai sa utilizati modul privat istoricul vostru este sters. Prin urmare daca vreti sa fiti anonimi…mai intai faceti os curta verificare asupra celor care v-au vizualizat profilul. Daca aveti un cont premium, nu conteaza daca ati setat anonim sau nu veti putea sa vedeti cine v-a vizualizat profilul.

#5: cine va poate vedea conexiunile

Multi cred ca pot veadea conexiunile oricui pe profilul de Linkedin. Acest lucru insa nu e chiar adevarat deoarece aveti optiunea sa alegeti cine va avede conexiunile si cine nu. By default conexiunile de gradul 1 se pot vedea intre ele.

Click Select Who Can See Your Connections si alegeti Only You.

lkd see your conections

#6: cine are acces la numarul de telefon

By default, toti membrii LinkedIn care au numarul vostru de telefon va pot descoperi si se pot conecta cu voi. Si aici aveti optiuni Privacy Controls- Manage how people who have your phone number can connect with you 

lkd phone connect

LinkedIn a introdus aceasta setare datorita aplicatiei de mobil. Prin urmare poate doriti sa fiti mai selectivi cu cine va poate vedea numarul de telefon.

#7: Editati profilul public

Daca va amintiti am mai discutat despre acest aspect si despre faptul ca indiferent ac are sau nu un profil de linkedin, pricine are internet va poate vedea profilul public.Cum Sa Creezi Vizibilitate Profilului de Linkedin

#8: ce aplicatii av pot vedea datele de profil

Click pe Groups, Companies & Applications (in stanga, dupa ce ati ajuns in privacy control) – selectati din aplications View your applications – si decideti cine are acces la profilul vostru.

lkd apps

Daca ulterior vreti sa garantati din nou acces unei aplicatii, reveniti la acest ecran si …click:)

#9: Turn Off shareul de date cu Third party apps

Un alt punct important de protectie este sa inchideti distribuirea de date personale cu third parry apps. Click Groups, Companies & Applications is in dreapta, sub privacy control – click Turn On/Off Data Sharing With Third Party Applications.

lkd third party apps

#10: revizuiti contul

Last but not least in sectiunea Account exista niste setari care merita revizuite.

lkd account privacy

Mai intai, click Add & Change Email Address ca sa adaugati o adresa de email contului vostru si sa decideti care este adresa primara pe care veti fi contactati. Nu este o ideee buna sa va adaugati toate adresele de email utilizate, astfel Linkedin nu va incerca sa va duplice contul, daca cineva incearca sa va conecteze pe o adresa mai putin utilizata

Click Request an Archive of Your Data pentru a exporta o arhiva a datelor si informatiilor din contul de Linkedin. N-ar fi o ideee rea sa faceti acest lucru lunar, astfel incat sa aveti mereu acces la ultimele date din profil in cazul in care se intampla ceva cu contul vostru.

 

La Final

In lumea fraudelor electronice si furtului de identitati, Linkedin nu este diferit. Nu dureaza mult sa va faceti cateva setari de securitate care va pot proteja de intampalri nedorite. Dar in plus fata de setarile de securitate nu omiteti niste reguli de baza:

  • Atentie ce distribuiti (daca nu vrei ca abunica sau mama sa vada ce distribuiti…don’t share:)) Chiar si cele ami sigure retele au hackerii lor.
  • Acceptati in reteaua voastra doar pe cei pe care ar trebui sa-i cunoasteti. LinkedIn recomanda sa va conectati doar cu cei pe care ii cunoasteti. eu zic sa va conectati cu cei pe care ar trebui sa-i cunoasteti.
  • Indepartati din conexiuni sau blocati anumite contacte. Daca nu mai doriti sa fiti conectat cu cineva puteti sa indepartati persana din contacte sau sa o blocati direct din profilul acesteia.  Nota:  persoana blocata nu va primi notificare

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s