4 Updates Facebook Importante

Nu mai este un secret sau o surpriza faptul ca Facebook likes to change:). Noutatile dezvaluite la ultimul summit ne arata faptul ca Facebook are in plan multe noutati pentru viitor. Dar ce ne pregtesc acum? :  Facebook ar putea schimba regula de 20% pentru anunturi publicitare; Noi caracteristici pentru Messenger business  ; Facebook live updates; Dimensiuni noi ptr Cover image.

need-to-know

#1. Regula de 20% Pentru Publicitate

Facebook are aceasta regula de 20% text intr-un anunt publicitar, ceea ce uneori pune imaginatia creatorului la mare incercare.  Au inceput insa testele, deocamdata in UK si Irlanda, pentru modificarea acestei reguli. Facebook atsteaza datele analitice ptr eficacitatea anunturilor cu si fara regula. Asa cum ne-a obisnuit deja Facebook, in urma testarilor Beta decizia este go sau no go, nefiind cale de mijloc, oferim tuturor sau deloc.  Deocamdata nu este dat niciun orizont de timp pentru aceasta implementare.  Facebook a introdus aceasta regula pentru a-i impiedica pe cei ce produc reclame sa le faca de tipul carti de vizita cu 100% text.

Chiar daca nu vor mai conditiona aprobarea reclamelor in functie de procentul de text, Facebook va alerta administratorul de pagina de faptul ca reclama cu mai mult de 20% va avea mai putin reach sau nu av fi livrata, in loc sa nu mai fie aprobata.

#2.  Messanger Cod, Link, ID

Facebook a nauntat la summit noile posibilitati de username pentru paginile de business pentru a facilita interactiunea cu clientii. Usernameul de pagina este pur si simplu URL-ul pe care deja il aveti. In curand usernameul va aparea direct pe pagina, sub numele paginii, cu un @ in fata (@username). Sa nu uitam de Messanger link, care da posibilitatea de a crea un link memorabil al paginii si de usura conversatia cu potentialii clienti m.me/username (daca dati click pe acest link incepeti o conversatie pe messanger cu pagina respectiva)

#3. Facebook Live

Cea mai mare noutate/schimbare anuntata de Facebook, este aceea ca facebook Live este in sfarsit disponibil tuturor utilizatorilor si…acum puteti utiliza si Live pentru grupuri sau evenimente.Mai sunt is alte caracteristici noi adaugate de facebook cum ar fi emoticoane mobile, filtre, etc. In plus puteti invita prieteni sa viziaulizeze evenimente live cu voi.  http://newsroom.fb.com/…/introducing-new-ways-to-create-sh…/

#4. Schimbarea Dimensiunilor Cover Image

Acesta modificare din pacate nu prae a fost anuntata de catre Facebook in niciun fel. Dimensiunile cover page s-au schimbat de la  851x315px la 828x315px. Daca vi s-a parut in ultimul timp ca imaginea voastra de cover pare pixelata sau turtita…acesta ar putea fi motivul. Ar fi bine sa va refaceti imagiena de coperat si sa o faceti png. Daca utilizati Canva, puteti sa mergeti pe dimensiuni customizate, nu pe cele standard. vedeti aici regulile Facebook ptr dimensiuni  imagini https://www.facebook.com/help/125379114252045

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s