Reclamele Video Pentru Facebook

Reclamele video sunt printre cele mai „puternice” reclame Facebook menite sa genereze engagementul utilizatorilor.

FB video ads

#1: impact puternic din primele secunde

Daca luam in considerare numarul mare de postari (sub form de text , poze sau video) la care suntem expusi zilnic prin contul de Facebook este aproape imposibil sa le citim sau sa interactionam cu toate.  De aceea de multe ori scanam in graba ceea ce vedem si luam rapid decizia caror informatii sa le acordam atentie si pe care sa le ignoram

Reclamele video nu sunt diferite. pentru a fi eficiente trebuie sa indeplineasca doua caracteristici: sa atraga atentia userilor in 2-3 secunde si sa aiba o durata scurta, nu mai mult de 20 de secunde.

Din pacate multe reclame video nu reusesc sa indeplineasca aceste criterii ceea ce are ca rezultat intercatiune scazuta si rezultate nesatisfacatoare.Cele mai multe dintre reclame esueaza in a atrage atentia dorita deoarece incearca sa ofere prea multe detalii intr-un singur video, au o persoana care vorbeste catre camera fara sa existte un anumit context, utilizeaza logo sau credite la inceput sau includ un intro.

Pentru a crea o reclama vide eficienta este nevoie de un impact puternic in primele 2-3 secunde in asa fel incat din caruselul de stiri reclama sa se evidentieze.Trebuie ca utilizatorul sa vada ceva in aceste 2-3 secunde care sa-i starneasca curiozitatea, ceva ce sa-l stimuleze sa afle mai mult.

Evident trebuie ca mesajul sa nu fie uitat in acest context si livrat cu rapiditate. Daca nu reusiti sa explicati conceptul in cateva secunde atunci finalizati video-ul cu un hook invitandu-i pe useri sa va viziteze siteul

#2: Atrageti Atentia cu  Thumbnail

Atunci cand creati reclamae video pe Facebook nu uitati ca multi utilizatori au dezactivat functia autoplay pe dispozitivele mobile asa ca trebuie sa dea click pe video pentru a-l vedea. Pentru a le stimula curiozitatea folositi un thumbnail. Facebook va ofera posibilitatea sa alegeti din cateva imagini aleatoare selectate din video-ul creat sau puteti incarca o alta imagine din calculatorul vostru.

#3: CreatI udienta specifica pentru fiecare video

Crearea unei audiente personalizate pentru fiecare reclama video nu este o noutate Segmentarea audientei pentru video se poate face in functie de durata de timp cat au vizualizat un video (persoane care au vizualizat cel putin 3 secunde) si de cat din vide a fost vizalizat (au vizalizat mai mult de 95% din video )

Facbook ofera acum posibilitatea de asegmenta auf=dienat in functiile de urmatoarele criterii:

  • 3 seconde vizaulizare
  • 10 seconde vizualizare
  • 25% vizualizat
  • 50% vizualizat
  • 75% vizualizat
  • 95% vizualizat

Indiferente de obiectivele campanie, plasarea reclamei, target si alte detalii, este important ca reclama vide sa fie simpla si concisa. Video scurte nu numai ca au sanse crescute de a fi vizualizate dar functioneaza si ca un „carlig” ce atrage curiozitatea utilizatorilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s