Cum ne afectează noile modificări Snapchat

Cât de atenți sunteți la termenii și condițiile de utilizare sau la setările de confiențialitate ale unei aplicații atunci când o instalați? Da, bănuiesc faptul că de cele mai multe ori dați accept fără să treceți de primul paragraf presupunând că, la fel ca toate celelalte aplicații și cea nou instalată cere acces la contacte, adresa de email și cam atât.

img_3127

Snapchat a schimbat de curând acești termeni de utilizare. Nu aveți cum să ratați acest update căci imediat ce deschideți aplicația aveți un pop up screen care vă cere să fiți de acord cu noile condiții, altfel nu puteți trece mai departe.

Ce spun aceste noi condiții? Păi în esență că, în afară de accesul la agenda telefonică pentru uzul aplicației, dați acceptul ca Snapchat să ofere datele colectate din telefonul vostru oricărui third party. Dacă sunteți în barca marketerilor wowww, that!s gold!!!  Adică nu numai că snapchat vă dă toate informațiile mele de contact, ci și ale tuturor celor din agenda mea telefonică, cu toate datele de contact pe care le am la fiecare.

Information We Collect from Third Parties

We may collect information that other users provide about you when they use our services. For example, if another user allows us to collect information from their device phonebook—and you’re one of that user’s contacts—we may combine the information we collect from that user’s phonebook with other information we have collected about you. We may also obtain information from other companies that are owned or operated by us, or any other third-party sources, and combine that with the information we collect through our services.

Din punct de vedere user lucrurile nu mai stau chiar așa de roz. Chiar dacă nu aveți instalată aplicația snapchat dar sunteți în agenda telefonică a cuiva care o utilizează, bingo, snapchat are datele voastre și le poate utiliza.

În plus, dați acceptul aplicației să utilizeze și să stocheze orice material live sau local pe care-l creați sau utilizați, inclusiv vocea, imaginile voastre.

Având în vedere faptul că snapchat a depus pentru IPO, este posibil ca aceste prevederi sa se schimbe. Până aunci fiți atenți ce informații distribuți și cui.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s