Am cont de Linkedin, și ce fac cu el?

Linkedin are peste 470 milioane de profiluri (inclusiv executivi din Fortune 500), deci dacă ar fi o țară ar fi cam a treia țară din lume. Multă lume consideră Linkedin o platformă dedicată celor care caută un job, pentru oamenii de vânzări sau pentru recrutatori și cred că nu au nevoie să utilizeze cea mai mare rețea de profesioniști. Cu siguranță n-am văzut acolo pisicuțe și nici cafeaua de dimineață sau poze în bikini de la piscină, dar Linkedin poate fi benefic oricui dorește să-și crească brandul personal.

Da, sigur apare întrebarea de ce mi-aș face cont pe Linkedin dacă să zicem am propria afacere locală sau sunt freelancer? După experiența de atâția ani cu această platformă cred că cel mai mult beneficiază de ea exact cei care au propria afacere locală sau sunt freelanceri, oricare ar fi domeniul. Un beneficiu de bază al Linkedin este potențialul ascuns al rețelei pe care o crează. Șansa de a vă conecta cu resursele potrivite și cu anumite idei, era până nu demult o chestie de noroc. Acum vă puteți conecta cu mii sau chiar milioane de profesioniști cu un singur click.

Indiferent care este business-ul pe care îl aveți, în lumea digitală de astăzi conexiunile sunt cheia. Pentru a vă promova afacerea sau propria persoană aveți nevoie de contacte, iar Linkedin vă paote ajuta să vă clădiți prezența profesională pentru a ”ajunge” la ”clienții” cei ami importanți pentru voi.

Evident că dacă profilul vostru este unul fără poză sau cu doar două rânduri în sumar. șansa să construiți rețeaua care să vă sprijine ideea este destul de mică. Voi ați accepta ”prietenia” cuiva despre care nu știți nimic și care nu s-a obosit să asocieze o față cu numele? Care ar fi scopul? Despre cât de important este să aveți un profil de Linkedin bine făcut am scris aici. Dacă vreți câteva tips and tricks de la Linkedin coach verificați acest video.

Acum 10 ani a apărut prima ediție a unei cărții care dezvăluie potențialul Linkedin pentru orice utilizator. Aici găsiți o variantă free pentru descărcare. Enjoy

socila_media_pexels

Sursa foto:pexels.com

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s